Tusenårig kvinna

The event is expired

FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Tusenårig kvinna är en gripande monolog med iranska skådespelerskan Sara Rasulzadehom kvinnors havandeskap, kamp och smärta genom seklen.
En stark och högaktuell monolog baserad på tusenåriga gravida kvinnliga karaktärer från olika delar av Mellanöstern. En resa genom områden berikade med tusenåriga konstformer men som samtidigt alltid drabbats av krig och våld.

Monologen visar genom sina gripande berättelser hur kvinnor har burit denna smärta på sina axlar, men hur de samtidigt med styrka sökt sig framåt för att ta skapa fred på denna del av jorden. Föreställningen framförs av den lovande iranska skådespelerskan Sara Rasulzadeh till toner av den iranska instrumentalisten Ali Ghamsari. Duon ackompanjeras av slagverkaren Hiva Khatib.

FeminEast – med musiken som kraft
I en oförglömlig konsertserie riktar FeminEast ljuset mot unika kvinnliga röster. Kvinnor som traditionellt inte har samma förutsättningar som män. Vars röster inte hörs lika högt. Men scenkonst har en kraft. En förmåga att förändra. Genom konsten verkar de för frihet och skapar utrymmet för den förändringen. I en värld där alla inte har samma förutsättningar, påminner de publiken om scenkonstens potential.

FeminEast bjuder i år på en unik artistkavalkad med fantastiska uppträdanden och träffsäkra musikaliska upplevelser. Allt från traditionella uråldriga musikstilar, klassisk arabisk och persisk musik till post-progressiv jazz och funk. Konserterna är en del av Riksteaterns årliga återkommande temasatsning Voices of Change, som gästar Göteborgs Konserthus den 29 november-1 december 2019.

Biljetter: 195-260 SEK
Students: 95-130 SEK

Buy Ticket

Event Detail

2019-11-30 19:30
2019-11-30 21:00
Göteborg Konserthuset

Organizers

FeminEast
info@gso.se
0046317265300
https://gso.se

Sponsors

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more